Förändring

 

Hur gör du när du har förändringstankar?

Du har en plan…….Så plötsligt någon i din närhet kallar på uppmärksamhet ber om hjälp och med blixtens hastighet har du tappat din plan för att uppfylla någon annans!

Vad skönt att du är annorlunda grattis, då har du kommit långt och verkligen förankrat din förändring i dig och din omgivning.

För visst är det så att när vi verkligen bestämt oss för något då fungerar det!

Jag läste någonstans eller hörde att så länge vi inte ger upp har vi inte kommit i mål och har fortfarande möjligheten att lyckas, vi är fortfarande på väg!

Ibland kan det vara lätt att starta upp ett projekt, motivationen finns där, målet hägrar i horisonten och känslan är positiv. Hur gör man då för att hålla denna kurs ända in i mål?

Vad jag är dålig som startar så många projekt utan att fullfölja,  jag har dålig karaktär, “förlorarpersonlighet”, jag är inte rätt virke,  ja tro det eller ej många av oss har sådana tankar i sitt huvud hela tiden, som talar om hur dåliga och tom värdelösa de är, det är tyvärr inte det värsta att vi säger elaka saker till oss själva, att vi säger vissa saker så många gånger till oss själva att det blir vår sanning, fast att det från början “bara” var en tanke blev det en livssanning!

Det bästa är att det går att förändra vårt sätt att förhålla oss till oss själva och lära oss att tankar är tankar och inga sanningar. Sambandet mellan tanke, känsla och kropp är lätt att förstå i vad vi ibland kallar sunda förnuftet, inga konstigheter det är klart att allt hänger ihop och påverkar varandra! Men ibland kan det vara bra att stanna upp och ta reda på hur just tankar, känsla och kropp samverkar i mig och mitt liv, vad är det som skapar mina tankar, när blir mina tankar positiva, vad gör jag då? Hur får jag mer av det i livet?

Bli bra på är att fira framgångar och att förstå att misstag är en del av processen som ger förutsättning för att lyckas! Att precisera målet så det är mödan värd, formulera delmål är viktig drivkraft för att hålla processen levande så projektet lyckas. Stöd från omgivningen eller någon du litar på. En realistisk tidsplan och självklart ha roligt på vägen.

Vilken förändring står du inför? Oavsett om du planerar någon stor eller liten förändring är processen densamma!

Lycka till och önskar du någon att bolla med vet du var jag finns:)

Önskar dig en fin vecka och ta hand om dig själv!

Ann-Sofie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *