Måndag 24 juni

Tänk nu har midsommar varit, halva 2019 har passerat. Är du nöjd med året så här långt? Har de önskemål du hade på nyårsafton 2018 infriats? Om inte vad kunde du gjort annorlunda?

Gränsen mellan arbete och fritid suddas ut, ibland utan att vi tänker på det. Sommaren är ett bra tillfälle för reflektion över hur vi har det och hur vi vill att det skall vara. Vilken är din bästa strategi?

Kanske gör du “livsavstämning” någon gång per år. Hur då tänker du kanske, jo genom några enkla frågor kan du lätt ta ut kurs för kommande period, oavsett om du har större mål eller små delmål kan det vara bra att dela upp dem och aktivt följa dem.

1. Vad har varit bra under perioden? Vad vill jag fortsätta med? Vad vill jag göra annorlunda?
2. Vad vill jag uppnå under nästa period? Mål, delmål?
3. Vad behöver jag för att uppnå det jag önskar? Vilka resurser har jag, vilka resurser behöver jag
skaffa mig?
4. Behöver jag söka stöd av någon i mitt nätverk? Stöd utanför mitt nätverk?
5. Mellan vilka datum sträcker sig nästa period? När är det dags för nästa avstämning?

När du svarat på frågorna har du en plan, strategi för kommande period, material att löpande följa upp och möjlighet att ändra kurs vid behov.

Önskar dig en riktigt skön sommar och jag hoppas du tar dig små andrum i tillvaron spelar ingen roll om det bara är någon sekund, minut eller hela dagar, det viktiga är att det är du som väljer när, var och hur 😊

Kram Ann-Sofie

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *