Semesterutflykt

God förmiddag kära besökare.

Jag hoppas ni har en fin början på veckan, jag var på ett fantastiskt besök i Alhambra (arabiska الحمراء, ‘Al Ħamrā’, den röda)  ett stort borg- och palatsområde beläget på en höjd i den andalusiska staden Granada och är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Alhambra uppfördes i huvudsak av den moriska Nasriddynastin från 1250-talet till 1300-talets slut. Det var det sista av de moriska fästena i Spanien som höll stånd mot kristenheten. Granada och Alhambra intogs till slut av Isabella och Ferdinand 1492.
Alhambra blev 1870 ett nationellt kulturminnesmärke i Spanien och 1984 sattes Alhambra upp på Unescos världsarvslista tillsammans med den närbelägna trädgårdsanläggningen Generalife och stadsdelen Albiacin på höjden bredvid Alhambra.(källa Wikipedia)

Det gör mig verkligen påmind om hur kort tid vi människor finns på jorden, men hur länge våra gärningar kan finnas kvar så gör gott mina vänner. Eftersom det är ett populärt utflyktsmål så fick jag anstränga mig för att tänka mig in i storheten det varit att få leva där i något av palatsen, vet ni att hela anläggningen har vatten (smält snö) från Sierra Nevada och ett system som gör att det är 19 grader i palatsen året om, var en fröjd att få stiga in igår när det var över trettiograder ute.

Är ni intresserad av historia, arkitektur så rekommenderar jag er ett besök, men kanske inte i juli och över trettiograders värme.

Jaha, arbetar med stresshantering och rekommenderar människor att inte arbeta på semestern, varför gör jag då det själv?

Bra fråga!

Mitt svar jag är ny som egenföretagare, vill verkligen något med mitt arbete och det ingår inte att förbjuda människor att göra vissa saker, utan att ge mina klienter möjligheten till att hitta sina egna strategier som bidrar till att minska personliga stressorer i vardagen. Så ja för vissa klienter under vissa omständigheter behöver verkligen stänga av sin tillgänglighet, ja alla vi faktiskt mår bra av det kortare eller längre perioder, återhämtning, reflektion mår vi alla bra av och är en förutsättning för att må bra, så bra vi kan utifrån våra egna förutsättningar och resurser. Har du frågor på det? Hör av dig vet ja!

Ha en fin tisdag!

Kram Ann-Sofie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *